Hög.

Det är lite konstigt att jag inte har någon hemlängtan, jag menar, det finns ju rätt mycket att längta till hemma i Sverige, men ändå inte. Svårt att förklare.
Det är som om mitt liv här är helt annorlunda. Och även om jag har kontakt med min familj och mina vänner hemma så känns dem aldrig långt bort, och det är därför jag tror att jag känner mig så bra. Förutom i morse då när jag vaknade upp med väräääärrrrllldens jävla huvudvärk. Gosh alltså. Ont i halsen också, och hög var jag också, på blodsocker alltså...inte lika bra som hög på något annat.


Tänkte skriva en massa mer men har inte energin.

Stay Healthy // Cromeo

Väldigt olikt mig.

Det är väldigt olikt mig att skriva blogg såhär tidigt på morgonen. Det är också väldigt olikt mig att skriva på min blogg överhuvudtaget en dag efter en annan. Inte för att jag kommer ihåg om jag skrev igår, men kanske.
Idag regnar det, OCH ÅSKAR!
Igår var jag i Siena, en grannstad till Florens. Vi åkte tåg dit. Tog 1 tim och 30 min. När vi tog bussen hem tog den mindre tid. -_-
Jag trodde att jag hade varit här längre än vad jag hade faktiskt varit, men nu kan jag säga att jag varit här halva tiden iaf. Finns många sköna ställen med karaktär här i staden. Vill man ha lite lugn och ro, kan man gå en sväng runt kvarteret, vill man springa springer man till parken, vill man äta går man på en utav restaurangerna och vill man köpa vin går man till en exklusiv affär eller närmaste supermarket och köper det.

Det är coolt är röka, men jag vill inte vara cool.

Stay Nonsmoking // Cromeo

Jag älskade dig som en sjöstjärna.

Jag tror att jag gillar sjöstjärnor. Men jag vet inte riktigt varför.
En sak som är dåligt med Italien är deras attityd gentemot djur och homosexuella.
Djur behandlas illa, det var t.ex. en hund som haltade och hans husse bara drog i kopplet jättehårt, stackars hund! Och sen på marknaden, där säljer dem en massa gnagare och fåglar, gnagarna når inte upp till vattnet och måste trängas med varandra och är hur stressade som helst. Fåglarna såg helt misshandlade ut också. Fy fan alltså, jag vill bara köpa allihop och åka iväg till landsbygden och släppa ut dem. Men det hjälper tydligen inte.
Det där med homosexuella är jag inte så säker på. Men det var nästan som att man blundar för det. Det finns inte. Ingen är det, ingen får vara det. Alla är hetero. Japp. Så är det. Var är min pälsjacka? Ska vi dricka lite vin och äta pasta? Självklart.
Det är så självklart att vissa människor är homo här, killar som tjejer. Jag ser det med mina grågröna små ögon varje dag. Ja, jag har en gaydar. Men det är väl inte så konstigt.
Italienare är bra på att: Göra mat, laga mat, äta mat, göra vin, dricka vin, sälja frukter, kläder och väskor. De är riktigt bra på att göra glass också. Och tavlor och sånt där som har kulturellt värde.


Det finns inte heller någon riktig hälsokostbutik. Det gör mig lite galen.


Stay Swedish // Cromeo

Marknad.

Idag gick vi på marknad. Den var stor, fylld med skor, väskor och kläder. Mest för tjejer dock, eller kvinnor som det heter när man är över 25 eller 30. Jag skulle säga 25.
"SO HOW COME WHEN I REACH OUT MY FINGERS, SEEMS LIKE MORE THAN DISTANCE BETWEEN US!"
Fick ett litet Rihanna-ryck där. WHOAHHHHHHHH slow down cowboy.
Nemen jag skolkade alltså när jag var på marknaden, men det kändes helt okej, för första gången. Jag tror jag vet varför.....det är jag som betalt för att gå i skolan.
Börjar se Florens som hemma nu. Jag tänker varje dag att jag ska gå hem, till lägenheten dvs. Så på nåt sätt är det ju ändå mitt hem.
Äter dock alldeles för mkt snacks och dylikt. Får ta och sluta med det. Något tips?
(LOL jag ställer aldrig frågor till den som läser bloggen annars, varför skulle dem svara nu)


Några bra band/artister som jag lyssnar på nu:
- Maps & Atlases (wooow, vilken röst han sångaren har, wow!)
- Noah & The Whale (skön musik.)
- Yelle (grym brud i silverförpackning)
- lite Lykke Li (alltid bra, känslomässig skiva den nya, wosh alltså)
- Anna Järvinen (lyssnar mest på "Lilla Anna", men längtar tills skivan släpps om några dagar!""!!!!!!!!)

Stay Burning for what you Love // Cromeo

Rätt jobbigt med blogg.

Det är rätt jobbigt med blogg. För att det krävs energi för att skriva något intressant. Sen måste man trycka på en massa knappar. Sen måste man likzom....ja du vet. Tycka att det man skriver är värt att skriva. eller så skiter man i det och skriver ändå. typ. jag vet inte. kanske. jag gör det iaf. Sen skiter man i grammatik för det tar också energi, sen skiter man i att ens tänka på att skriva i bloggen och då kan det ta uppemot 3-7 dagar innan man skriver igen. Det är definitivt inte något för alla.
Jag köpte rött vin igår på en supermercato som jag gillar jättemycket. Det jobbade nästan bara asiater där, undra varför. Bra saker hade dem iaf, många olika saker framför allt.

Såhär vill jag bo när jag blir stor.

Stay in Italy // Cromeo

Söderut.

Jag har aldrig varit mycket för väderstreck. Eller för att lokalisera var saker och ting är. Eller jo, nu ljuger jag. Det gör jag visst det. Vet inte varför dock, det kanske har att göra med att jag gärna vill veta var jag är någonstans. Eller nåt.

Jag har märkt att vin är bra när man är ledsen, och bra när man är glad. Fast mest när man är ledsen.
Voglie scrivere questo in italiano, ma non posso ora. Sfortunatamente.

Kul det skulle vara om katter skulle ha 3 ögon istället för 2.

Jag har alltid gillat att åka söderut, och norrut, och västerut. Men inte så mycket österut faktiskt. Vet inte riktigt varför. Jag tror det har å göra med att det är i en riktning som är onaturlig för mig. Typ.

JAG ÄR BÄST. sa jag det förut eller?

// Stay Best

Vaknar i ett becksvart rum.

Vaknar upp. Söndag 6:e Mars. Rummet är becksvart, det enda jag kan se med mina sköldpaddeögon är ljus utifrån genom en springa vid fönstret. Jag går upp, går fram till fönstret och bländas likt en vampyr av solen som står högt i himmelen. Känns som att jag är blind och det tar några sekunder innan jag vänjer mig vid ljuset.
Italien känns som Spanien idag. Det kände jag när jag vid 11:30 tiden gick ut för att läsa mina anteckningar från skolan. Hittade ett stråk på andra sidan floden som jag verkligen gillade. Människor, duvor, bänkar + sol är en bra kombination. Försökte ta lite kort men det blev inte så bra, jag tror inte jag vet hur man tar bra kort på naturen.
Funderar på om jag ska ut och springa eller om jag kommer bli förkyld då. Men jag behöver egentligen duscha och det är fint väder så jag borde nog egentligen ut och springa. Kan ju alltid försöka liksom.

Sjöhästar är coola tycker jag.

Stay Seahorsey // Cromeo

Jag vet platser vi kan gå till.

Lykke Li är bra. Bara bra. Orkar inte skriva mer om henne, för det finns inte så mycket mer att säga egentligen. Mer än bra då, och bra.
Tänker inte ens länka en video/låt på bloggen för om du är en intelligent person, lyssnar du redan på henne och älskar varenda cell i hennes kropp och varenda odör hon lämnar efter sig.
Idag har varit bra, idag har jag sagt förväl till en vän som jag lärt känna här. Det var sådär, jag tror man måste vara med någon antingen mycket under en kort tid, eller ibland under en lång tid för att lära känna personen i fråga.

Jag har alltid gillat hundar i bilar. Det känns som himmelen för mig.


Stay Dog in a Car // Cromeo

Un giorno buonissimo!

Den bästa dagen hittills i Florens. Damn asså!
Jag vaknar, känner mig lite sådär, vill egentligen inte gå upp men kan inte ligga kvar i sängen.
Går upp och gör allt man gör innan man går till skolan. Går till skolan, är i skolan mer eller mindre från 09:15 till 18:00. Dubbellektion + extralektion = Bra!
Lärarna är helt otroliga, jag trodde faktiskt inte att det skulle vara så bra som det faktiskt är. De 3 lärarna jag har haft hittills är så fantastiska att jag nästan vill hoppa från Ponte Vecchio, men då skulle jag missa så mycket bra saker i framtiden. Går inte att beskriva hur jag känner mig just nu.
Efter skolan går jag och mina två klasskamrater och äter på ett ställe som var såååå vackert och och hade jäääätegood mat, jag åt taghliatelli med vildsvinskött tror jag det var! Och sen en jättegoood cheesecake med massa bär, och rött vin till maten såklart. MMM, jag överdriver inte när jag säger att de serverade de bästa röda vin jag någonsin druckit.
Jeeze Louise. Att livet kan vara så bra. Sjukt.
Känner mig som den här låten och videon! den är så sjukt bra och man blir så sjukt glad av den, lyssnade på den på vägen hem och log emellanåt, speciellt vid övergångsställena

Patrick Wolf - The City

Fan va livet är underbart ibland!

Stay in the City // Cromeo

RSS 2.0